Therapeutisch elastische kous

In de volksmond wordt vaak gesproken over steunkousen, sokken of alleen kousen. Door de vele misverstanden over kousen wordt het belang ervan vaak onderschat. Juist bij patiënten met lymfoedeem, lipoedeem, spataders (varices), open benen (ulcus cruris) en dergelijke is een goede kous van groot belang. De officiële naam is therapeutisch elastische kous. De naam (steun)kousen is voorbehouden aan kousjes en panty's uit de winkel die lichte steun geven. De naam therapeutisch elastische kous (TEK) geeft aan dat het in werkelijkheid om een therapeut cum gaat met elastische eigenschappen.


TEK kousen zijn een therapeutisch hulpmiddel dat veel verlichting kan bieden , maar dat bij foutief gebruik ook averechts kan werken. Daarom is onze jarenlange ervaring in aanmeten en persoonlijke benadering, waarbij we met elke cliënt nagaan wat de beste keus is, zo belangrijk.
Er zij veel verschillende soorten TEK die, net als medicijnen , niet voor elke patiënt even geschikt zijn maar die gebruikt moeten worden voor verschillende medische indicaties.
Welke TEK kousen u nodig heeft , is afhankelijk van de medische indicatie van uw arts. Uw behandelende huisarts/specialist is verantwoordelijk voor het afgeven van een duidelijke medische indicatie.


Het aanmeten van een therapeutisch elastische kous kan door uw Bandagist worden gedaan. Tijdens het afleveren en/of passen van de kous(en) geeft de Bandagist instructies over het aan- en uittrekken en het gebruik van een hulpmiddel en onderhoud van het product.

 

 Vergoeding

Om voor vergoeding van een therapeutisch elastische kous in aanmerking te komen, is een machtigingsaanvraag nodig van de behandelend arts/specialist.  
De aanvraag en financiële afwikkeling verzorgen wij rechtstreeks met de zorgverzekeraars.

 

Mogelijkheden / keuzes / trends 2022

Naast onze basis kleuren zijn trend kleuren ook mogelijk. 

Vraag hiernaar aan onze bandagist.

 

Afspraak maken

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

 

 

kniestuk

Sportkous

Reiskous 

Vrije tijds kous 

Charmante kous